Právě vysílá: Listen on Online Radio Box!
AutoDJ

Nejlepší koupání v Olomouckém kraji pro poslední letní dny: Kde se vykoupat?

Autor: Tomáš Krejčí

28.08.2024

Léto se sice chýlí ke konci, ale stále vysoké odpolední teploty vyzívají ke koupačce. Toto je seznam nejlepších koupališť podle našeho rádia.
Koupaliště Stražisko
Mezi Prostějovem a Konicí se nachází příjemné koupaliště s křišťálově čistou vodou a poležením ve stínu stromů. Ke koupání slouží jediný padesátimetrový bazén v regionu.
Městské koupaliště Šternberk
Koupaliště ve Šternberku je v teplých letních dnech oblíbeným cílem všech příznivců koupání. Je vybaveno solárním ohřevem, 80 metrů dlouhým tobogánem a k dispozici zde je také večerní koupání.
Venkovní koupaliště Uničov
Areál koupaliště v Uničově s průzračně čistou vodou zahrnuje dva bazény. Rekreační bazén má rozměry 50 x 25 metrů a je rozdělen na plaveckou část o hloubce 1,85 metru a neplaveckou část hlubokou 1,25 metru.
Koupaliště Vrahovice
Koupaliště Vrahovice v roce 1929 založil Sokol Vrahovice. Původně sem vodu přiváděla říčka Romže, ale v roce 1956 bylo koualiště přebudováno. Pak dlouho chátralo, až došlo k jeho celkové obnově v roce 2018. Dnes nabízí velký bazén, relaxační část a dětský bazén s atrakcemi.
Koupací biotop Laškov
Přírodní koupací biotop iláká do obce milovníky koupání z blízkého i širšího okolí, kde se podobná atraktivita zatím nenachází. V horkých dnech nabízí koupací biotop vyžití plavcům i nejmenším dětem. Zahrnuje brouzdaliště s vodním hříbkem a plaveckou část o hloubce 2,1 až 2,5 metru. Je tu krásně čisto, na dno uvidíte i v největší hloubce.